07 July 2010

2 zile si vine

in sfarsit, s-a hotarat. vineri vine Maria - gulp!
stim cand vine nu pentru ca facem cezariana, ci pentru ca in Romania, like nowhere else, mergi unde are treaba taximetristul si nasti cand e anestezistul de serviciu. dupa care ii platesti si le multumesti frumos.
cand am vazut-o prima oara n-am stiut in ce ma bag. ii batea inimioara, ecografistul s-a emotionat, mie mi-au dat lacrimile, era un fel de miracol. dupa vreo luna, mi-am petrecut cateva ore razand cu lacrimi in timp ce citeam cartea unei britanice funny si cinice, Vicki Iovine, care descria in amanunt the horror of pregnancy. la inceput m-am simtit norocoasa - nu parea sa mi se intample mare lucru din ce descria tanti acolo. dupa care.... mi s-au intamplat toate, nu m-a ocolit nimic, culminand cu aceasta stare binecuvantata in care ma simt ca un extraterestru mic si isteric prins in carcasa unei femei. me being a crazy histerical alien. with an alien inside her. matroshka aliens. gulp.
dar in curand speram sa scapam de extraterestri si sa fim oameni unii cu altii.
iar emotiile astea contradictorii si coplesitoare sa fie inlocuite de altele, si mai aproape de isterie. yupi. d-alea de genu' "fiica-mea trebuie sa traverseze doua strazi pana la scoala, what the fuck do we dooooo????????" etc. etc.
mai am un singur lucru de zis - sper sa nu mai trec niciodata prin asta si sa nu-mi pierd mintile pe la 39 de ani sa zic bate fierul cat e cald si ia mai fa un copil pana nu faci 40. sper. cand le aud pe unele dudui ca povestesc cat de frumoase si sexi erau ele insarcinate si ca sarcina a fost cea mai minunata perioada din viata lor, ma gandesc ca si-au batut cuie in cap in ceva nervi esentiali. ceea ce le-a afectat perceptia normala a lucrurilor. cam cum ar fi daca ti s-ar parea funny si inteligent un idiot de la tv care zice chiar cand zapezi "nu priviti telenovele, fiti atenti la vuvuzele" sau daca te-ar amuza caministii care se pregatesc de ieseala, whatever that iz.
serenity now.

2 comments:

Anonymous said...

Subscriu!
Ai dreptate, perioada de sarcina nu este deloc placuta. Dar probabil unele femei se simt feminine daca se lauda cu cat de tare le-a placut lor, cat de frumoase si sexi erau ele atunci ... Asta in cazul in care nu e chiar minciuna pe fata, cu acelasi scop, de a convinge lumea cat de FEMEI sunt. :D

Eu ma simteam de parca ajunsesem sa traiesc agatata de firele de par ale propriului corp si trebuia sa mai si platesc chirie.
In fine ... astept cu nerabdate ziua in care fiul meu va fi un stand-alone! :D

Suzi said...

Bafta, Ramona si Maria! Va tin pumnii si sa fiti sanatoase! :*