02 December 2008

Bazar bizar

La indemnul domnului Urmuz, pe care eu insami l-am indemnat sa scrie primul, iata-ma in fata unui subiect delicat: cadourile bizare pe care le-am primit.
In primul rand, trebuie sa marturisesc ca n-o sa povestesc despre cadourile cu forme bizare si intrebuintari dupa curajul fiecaruia. Haha, deisgur ca nu! Pe unul dintre aceste cadouri, adus cu grija din Bulgaria, nici nu l-am putut pastra. Mai vine tata in vizita, mai trece mama cu vreo bunica.... Pe altul, cam in acelasi stil, l-am asezat pe un raft mai de sus, mai in spate, asa.

Dintre cadourile cu influente bizare asupra vietii, iata animalele.
Cand daruiesti un animal, trebuie sa te asiguri inainte ca primitorul e in stare, ca n-o sa-l traga de urechi, n-o sa-l disece, o sa-l hraneasca si cate si mai cate alte actiuni necesare pentru supravietuirea animalelor in captivitate. Cum prietenii mei m-au asigurat intotdeauna ca nu-s in stare sa am grija de animale, nu stiu cat cinism i-a putut determina pe unii dintre ei sa imi dea pe mana vietati.

Primul a venit Rambo, un iepure mic si negru, simpaaatic si obraaaznic. Andrei l-a daruit cu numele Rambo, dar eu nu i-am zis niciodata Rambo, l-am rebotezat. Mi se parea prea mic si aiurit ca sa-l cheme Rambo. Dupa ceva vreme devenise foarte gelos si ii musca pe toti musafirii de picioare. N-am vrut sa-l tin in apartament, asa ca l-am donat tatalui meu, sa fie pet pe langa casa de la tara. Pana sa-l duca la tara, tata l-a tinut in boxa, de unde iepurele si-a recapatat numele, probabil predestinat. Urmarindu-l evadand din cutia in care era tinut, tata si-a dat seama ca iepurele are guerrilla skills sau ma rog, ca e aproape un campion de K1 al iepurilor, ca in colectivitate ar fi iepurele alfa, tata lor. Oricum s-o fi desfasurat procesul, cert e ca data viitoare cand l-am vizitat il chema deja, iar, Rambo.
Dupa Rambo m-am linistit o perioada, singura si linistita. Pana a venit Mini.

Mini, un soarece independent, rautacios si speriat, ca toate sinsilele, a venit de la Brasov, unde traia inghesuit intr-un spatiu mic, alaturi de altii ca el. Pe Mini nu se putea sa nu-l iubesti, ca era super caraghios si frumos. Cand a mai venit sa stea cu noi si un pisoi mic si portocaliu pe nume Cooper, Mini si-a pierdut mintile. Cooper a plecat. Mini a castigat orice razboi, fiind maestru la santajul sentimental al fiintelor superbe. Mi-a mancat cizmele preferate, l-am iertat. A ros mobila, iertat. A ros telecomanda, iertat. Florile, iertat. Stia bine cum e cu manipularea. Asta vara a plecat, probabil in cateva vieti va fi cel mai tare consilier pe manipulare de la Pentagon.

Poate ca animalele nu-s chiar cele mai bizare cadouri. In conditiile in care mie prietenii nu mi-ar da pe mana nici macar o colonie de furnici (courtesy of Lavinia haha), e ciudat totusi ca le-am primit.

6 comments:

Rareș said...

Rambo, acest iepure bizar :)

Anonymous said...

Unde e Mini ?!?!!? stresul a fost prea mare pt el!? clo.

Ramona Gabar said...

ce faaaaci, Clo?
Mini a plecat sa se faca un caine si dupa aia un spion american, sau ceva.
cred ca nu de la stres, ca nu l-a deranjat nimeni niciodata.
poate de prea mare caldura.... :(

how's life in Am'dam?

Anonymous said...

Saracu :( ne placea de el...Ah viata aici...e asa frumoasa...asa cum ti-o amintesti. Si nu, nu ploua - si e soare - a si nins dar fara vant si mocirla dupa. Lumea canta si te saluta pe strada; De azi stau la panda - vecina de vis-a-vis are o vietate pe balcon - care se cocoata pe o buturuga inalta si sta cu spatele la mine - asa ca nu pot vedea decat ca e foarte stufoasa/blanoasa - o maimuta oare ?!!? In fine, noi va pupam si sa ne vedem dupa 26.

Ramona Gabar said...

deci, ce era?
ah, si noi va pupam si ne vedem. noi plecam la Berlin pe 28, din Brasov, sper sa apucam totusi sa ne intalnim undeva in perioada asta. puuuup!

Maria said...

Hey ce mai faci?tare faine animalutele primite - fiecare cu povestioara lui! :-)
By the way mi-am amintit numele fetei care lucreaza cu tine, Livia o cheama..
Poate mai jucam un darts cu fjsc-cistii nostrii, asa din cand in cand..o mica distractie in afara scolii nu strica, se vede pe fatucele noastre ca suntem dornici de FunExplorare..
pup si spor in toate!