23 May 2008

Nimic nou sub soare

Ramona se uita la Morton Levin si il vede pe Van Picasso, sau despre cum ar fi fost Picasso daca s-ar fi nascut la New York.


Ce face Morton Levin imi dezvaluie un american fara inhibitii, care ar fi in stare sa reuneasca in aceeasi expozitie studii nud si lucrari cu teme religioase, picturi in ulei, gravuri si caricaturi in carbune. De ce nu, la urma urmei chiar si de pe un rooftop din new York saxofoanele se aud altfel decat claxoanele taxiurilor. Pentru un new yorkez "trait" la Paris, a cules cam multe influente pentru a avea un stil unitar, insa mie imi plac picturile lui in ulei indeajuns de mult sa-mi doresc una.
Motivul principal este insa ca Morton Levin este autorul unei celebre ilustratii in care draga noastra Audrey Hepburn este prezentata sub forma unui soarece. Va las sa rasfoiti internetul in cautarea acelei ilustratii surprinzatoare si amuzante, alegand in schimb o pictura in ulei care nu dezvaluie nimic nou sub soare ca tehnica, dar inventeaza o docilitate masculina care mi-a dat dreptul la 20 de secunde de rasfat si magulire. Good work.

2 comments:

Crisa said...

Am gasit, am gasit! Surpriza e pentru mine, e pentru mine!

Ramona Gabar said...

Da, pai m-am gandit la tine cand am dat de ea. Sa te bucuri de ea!