22 May 2008

Histoire pour un petit garcon

Motto: Purple, apple green, olive, red, spleen, orange, pink, blue, dark yellow, you


La rugamintea unui copil care zambeste altor copii la orele de educatie rutiera, a aparut in imaginatia mea dl Zozo, care este un hipopotam nici mai mare nici mai mic nici mai gras nici mai slab nici mai zbarcit nici mai neted si cu siguranta nici mai prost nici mai destept decat alti hipopotami. Cu toate astea, Zozo are o sensibilitate aparte, care l-ar face sa roseasca de invidie pe orice voluntar din Africa ce l-ar vedea pe malul garlei. Manat de sensibilitate si recunostinta, Zozo s-a hotarat intr-o zi sa plece el din lumea lui, din Africa deci, tocmai pe continentul atat de indepartat si plin de metropole cunoscut intre oameni ca Europa. Ei bine, o sa va intrebati, ce putea Zozo al nostru sa caute tocmai in Europa? Si tocmai, ia ghiciti unde, tocmai la Milano, unde domul fotbalist Luis Figo isi duce viata de zi cu zi, prins intre antrenamente, meciuri, masaje si intalniri suave cu tinere volupt.....cghhh-ghhh.....cu sotia si copiii lui!!
Ei bine, hotarat fiind sa isi duca planul la bun sfarsit, Zozo s-a imbarcat la bordul unui balon cu aer cald special conceput si construit de prietenii sai de la baza de cercetare "Si mamiferele supraponderale pot zbura", condusa de inginerul Kombu-zu (un energic si spiritual domn-elefant). Cu acest aparat aerodinamic, rezistent, capabil sa transporte pana la 3 tone si jumatate (in viu), Zozo al nostru s-a deplasat pana unde i-au aratat busolele si indicatoarele aparatelor de bord (dotate cu GPS), respectiv pana pe o imensa pajiste verde smarald (s-ar fi putut simti ca acasa aici), rotunda, cu o pancarta imensa pe care scria Sansiro sau ceva cam asa.

Ajuns aici, Zozo al nostru cel cu suflet mare a decolat, s-a rostogolit din balon si a depus pe suprafata de joc (parca asa se spune pe la ei) urmatoarea epistola:


"Domnului Luis Figo, fotbalist de talie internationala, in prezent arondat clubului de faima mondiala InterMilano

Draga domnule Luis Figo,

Vreau sa va anunt cu mare bucurie in glas ca acum doua saptamani s-a petrecut nasterea celui de-al treilea fiu al meu. Familia mea va este recunoscatoare pentru implicarea Dvs (desi inconstienta) la nasterea si supravietuirea sa. Vreau sa va multumesc pe aceasta cale si sa va expun motivele pentru care afirm acest lucru: (iar aici textul scrisorii s-a udat de la apa cu care se irigase gazonul, cerneala s-a intins si au supravietuit, sporadic, doar urmatoarele cuvinte, prea putine, vai-vai!)

binoclul.....vanatorul.......vesta maronie.....
portabil......antena.... ai semnal?.......
Aaaaaaaaaa!.....de bucurie..... "Bine, mai Figo, mai!!!!"...
.... au ratat... cand sotia mea.......ala micu'...si fugi prin tufis.
....tin sa va.... canalizarea atentiei si a energiei catre scopuri sportive si pasnice.

Acestea fiind povestite, tin, d-le Figo, sa va multumesc si va asigur de totala mea consideratie.
Cu dragos....,
Al Dvs pe veci,

Zozo"




No comments: