25 March 2008

diversitatea de sambata seara

Sambata am fost undeva unde nu mai fusesem niciodata. Dar cu aceiasi oameni cu care merg intotdeauna, peste tot (mai putin Ramona care a sarbatorit Pastele in ungureste, ne amintim, nu?). Am fost intr-un club, undeva pe langa Obor, cu nume frumos si regal, cu peretii vopsiti curcubeu, cu muzica faina (sau cel putin pitoreasca) si cu multa diversitate.

Am sa incep prin a va spune ca desi sunt perfectly straight, m-am simtit excelent. Si desi sunt mai mult decat liberala, mi-am dat seama ca aveam prejudecati chiar si eu. Nu am vazut nimic afectat, nimic pretios, nimic neobisnuit. Am vazut oameni simpli si naturali, veseli si politicosi. Am vazut cel mai mare numar de barbati faini pe metru de locatie. Si credeti-ma I have good taste... Fundalul sonor al serii a fost permanenta discutie intre mine si un prieten drag: "ala in tricou gri, cu sacou de reiat?" "gay!", "ok, ala ras in cap cu bluza gri? "gay!", "uff... dar ala care zambeste misto, acolo, cu geaca?" "bai iulia, tot gay".

Nu am vazut catarame lucitoare, panatloni mulati si par intins cu placa cum ati crede. Nici veste de piele si caschete de politist. Nu am dansat pe YMCA. Am vazut baieti in conversi si tricouri cu incubus dansand atat de frumos, tinandu-si de mana iubitul, privindu-l in ochi. Am mai vazut oameni care iti zambesc cald (desi e mai mult decat evident ca nu incerca sa te agate), care se opresc si iti cer scuze ca te lovesc cu umarul din greseala, in drumul lor spre bar, care iti fac complimente, care te imbratiseaza cand va luati la revedere, desi v-ati cunoscut cu cateva minute inainte.

Am dansat mult si razand (pe Depeche si INXS) pana la 6 dimineata, n-am simtit priviri de nici un fel, am baut bere si am cunoscut multi oameni draguti. Mi-am reintalnit o fosta colega de liceu, am vazut stilisti faimosi si celebritati (Loredana) rezemati de pereti de caramida cu o bere si o tigara, facand conversatie in cel mai natural fel.

E tare discutia pe care Claudia a avut-o in acleasi club, cu un barman. Un barman superb. In care ea, se apleaca spre el si ii spune: "esti foarte dragutz...", iar el zambindu-i, ii raspunde: "iar tu ai o poseta foarte misto!". Intelegeti tripul? :)

Am incercat chestii noi si euforice, m-am bucurat de ele - desi raman la ideea ca homeopatia e mai buna. Am oprit masina cu Oana in mijlocul strazii, la intoarcere si ne-am uitat la cer. In liniste. Si am ras mult cand draga de ea, mi-a zis cu cea mai mare seriozitate: "bai iulico... ma cam doare gatu'! serios! de la cat m-am intors dupa toti baietii aia".

Cam asa a fost sambata seara a noastra. Poppers-ly yours,

Iulia

3 comments:

perfidius smith said...

se purta mult gri in carciuma aia ? :))

Iulia said...

eh, eroare de redactare! :) dar dragul meu perfidius, ti-ar fi placut acolo. desi, nu stiu daca plecai fara sa frangi ceva inimi!

perfidius smith said...

m-am saturat printeso sa ma iubeasca mai mult barbatii decat femeile.
cred ca plec la paris. bucurestiul asta a devenit prea mic pentru fularele mele pipit.
macar acolo porti o fusta si nu se uita lumea la tine ca la urs.