05 February 2008

Citatul zilei

Acum ca mi-am terminat ritualul de seara si ma simt sora de cruce cu bobul de cacao, vreau sa revin la obisnuinta de a cita dintr-o carte frumoasa. Am ales pentru aceasta seara geniala carte a lui Philippe Lechermeier, "Printese date uitarii sau necunoscute", cu minunatele ei ilustratii ale ultra-premiatei Rebecca Dautremer:

Sa dormi inseamna sa iti spui povesti pe care inca nu le stii.


Printesa de La Molle



Se trage, cred, din regii lenesi,
care, din tihna si din lene,-si
vor fi facut deviza lor.
De-aceea, pe blazonul lor,
citim, pe-un puisor enorm
de perna, scris: Tacere, dorm.
Coroana pare sa le fie,
pe cap, doar vesnica scufie
de noapte, - iar hlamida,-n toi
de zi, prealungul camesoi
de noapte. (...)


Am ales-o pe ea sa-mi fie dupa chip si asemanare caci, da!, m-am recunoscut in aceasta molicica pofta necurmata de a dormi. Dupa cum mai spun prietenii mei pusi pe sotii si povesti, Ciucea vrea sa doarma tot timpul! (Ciucea sunt eu.) Asadar, dulce La Molle, sora mea intr-ale somnului delicii, te sarut pe frunte si ti-as aranja carliontii pe frunte, dar mi-e teama sa nu te trezesc.

Iar pentru ca dl Lechermeier a scris carti atat de frumoase, il rog pe dl Serban Foarta sa se incumete la un "Quand j'etait loup". Astept cu palmele pe obraji sa fie tradusa si ea, pentru ca eu ca printesa mai scot si coltisorii din cand in cand.

Multumesc, domnule Foarta! Va pup.

2 comments:

Crisa said...

Dar eu, eu ce printesa sunt azi?

Indicii: m-am trezit la 4 jumate dimineata (nu voit, nu, nicidecum, deci nu ma face Noctia pentru ca refuz sa ma identific)
O sa fiu tot pe drum tot pe drum pana la 11 (asta nu inseamna ca sunt Kerouac, pentru ca el, dupa cum cu toatele stim, nu era nici macar dama de curte, d-apai printesa)
O sa vorbesc cu multi, multi oameni frumosi care asculta muzici psihedelice pana la 9 seara

Deeeci?

Ramona Gabar said...

O sa ma gandesc, o sa ma gandesc. Mi-a luat ceva timp sa ma regasesc si eu.... Daca esti atat de mult pe drumuri, ai putea sa fii Romea. Mai ales ca te-am surprins cu datul in bobi si ghicitul in palma :)) Oricum, ma gandesc si revin.