19 June 2009

dor de Bucuresti

Mi-ar placea ca intr-o buna zi de vara sa dispara din Bucuresti toti cei care URRAAAASC Bucurestiul!!! (a se citi cu o usoara nota de exasperare si o accentuata nota de dispret). Toti aia care nu mai suporta aglomeratia, mizeria, traficul, poluarea sa se retraga unanim in vile de vacanta, in orase natale, prin vai si valcele, la tara si la mare.
Sa fie atat de pustiu ca dupa o mare prefacere, ca dupa o transhumanta generala; sa caut un club deschis si sa trebuiasa sa-mi cant si sa-mi dansez singura; sa-mi fie pofta de ciocolata si sa mananc, ca-n copilarie, zahar cu cacao; sa fur un cal de la baza militara de la Razoare si sa merg cu el prin spatele blocului; sa-l doara grumazul, sa caut un chiropractor, dar sa fiu nevoita sa ajustez de una singura articulatiile strambe, poc poc poc, ferindu-ma de ploaia de copite; sa gasesc un furtun si sa ud in doua ore toata iarba din Herastrau.
Sa pregatesc un cocktail cu mure de casa si sa-mi petrec week-endul pe havuzul unei case vechi de pe Kiseleff, iubindu-ma cu orasul asta, sarman si hulit, care are nevoie de o vacanta mare.

6 comments:

EgoN said...

bagam si o melodie, sa facem momentul mai melodramatic putin:

http://www.youtube.com/watch?v=TtjzVievnXQ

EgoN said...

nu de alta, dar un cal de la razoare are nevoie si de o trompeta ruseasca :d

Anonymous said...

Pai da, asta zic si eu cand avem sarbatori religioase cum ar fi pastele craciunul si 1 mai si se duc toti la ei acasa: mama ce tare..e iar liniste si pace si parca tot orasul isi recapata respiratia si isi revine dintr-un bypass sufocant...e iar cum il stiu...mi-ar placea sa fie multe sarbatori religioase si sa fim un popor religios profund....Lulu

Crisa said...

Ah! Sunt de acord! Toti oamenii care declara dandu-si ochii peste cap ca urasc Bucurestiul sa faca un pustiu de bine pentru ei insisi si pentru noi, ceilalti, si sa se duca! Ca sa nu se mai chinuiasca, zic!

Ramona Gabar said...

vai, Luca, am ras! oare si versurile or fi tot de ras??

Marius said...

.... si sa ajung si eu din pipera acasa intr-o juma' de ora ! tot cu calu' ! :)