07 April 2009

n-a fost o zi obisnuita





macar pentru sila pe care discursul lui Voronin ne-a provocat-o, macar pentru faptul ca Moldova e acolo unde eram noi acum 20 de ani, macar pentru faptul ca la TVRM se dadea teatru de papusi in timp ce oamenii se ciocneau pe strazi; iar daca nu pentru toate astea, macar pentru faptul ca noi toti am fost mutilati de o furtuna monstruoasa venita de la est, trebuie sa ne uitam atent la ce se intampla zilele astea.
studentii brasoveni au plecat catre Chisinau, in timp ce vamile se trec cu greu, ca intr-un stat inchis.
am avea si noi nevoie de o revolutie, dar pana una-alta ei au mai mare nevoie...
Later edit: imi pare tare rau! pentru ca stiu ca nu au aproape nici o sansa, ca pe marii care decid istoria nu-i intereseaza deloc Moldova, ca influenta Rusiei e prea puternica, imi pare rau amintindu-mi ca pe noi ne-au sprijinit toti, ca erau sute de jurnalisti straini, ca ne-am razvratit ultimii si aproape fara riscuri, dupa ce se semnasera deja noile hotare de influenta. mi-e sila de reactiile Moldovei profunde, care suna a gol cand ii incerci ratiunea proprie, dupa zeci de ani de propaganda agresiva. mi-e mila de copiii aia, care aveau cativa ani atunci cand ar fi contat. unde ar fi fost Moldova azi daca se intampla asta acum 20 de ani? unde ar fi fost Romania azi daca n-ar fi existat mineriadele?
copiii astia de pe strazile din Moldova sunt de-o varsta cu mine sau mai mici. le inteleg disperarea, pentru ca ce disperare ma apuca gandindu-ma in ce tara de cacat imi duc viata!

11 comments:

Luci@N said...

solidaritatea este,de cele mai multe ori,o forma de manifestare a neputintei;
in rest? eu am avut o zi grea,cum nu va puteti imagina.

EgoN said...

pt Luci@N: sa inteleg ca si Solidaritatea lui Lech Walesa tot o forma de manifestare a neputintei era?

Luci@N said...

daca cineva sufera,poti fi solidar cu durerea lui;mai bine ar fi sa faci ceva,sa-l ajuti.OK?

EgoN said...

ok, sa inteleg atunci ca solidaritatea e o forma de nonactiune. :)

Anonymous said...

O mână caldă pentru cei care susţin tinerii din Moldova!!

luiza said...

egon, don't bother. dacă omu a avut o zi grea, ce mai contează ziua grea a ălora de dincolo de vama sculeni? ce bine ne mai e când ne înecăm în teorii..

Marius said...

Nu sint de acord ca solidaritatea e non-participativa. Daca pentru Romania nu exista solidaritate la momentul '89 azi, in loc de blog, scriam pe boabe de orez ca-n Coreea de Nord ! :)

Luci@N said...

Luiza,ce nu stii tu:am fost ieri in vama,la Oancea.(Ai harta?)
Ramona,imi cer scuze!

Ramona Gabar said...

dragii mei, sa nu ne certam! sunt convinsa ca, de fapt, toti vrem sa spunem acelasi lucru: ca e nevoie sa facem ceva.
de altfel, am avut si eu impresia stranie ca ne-a fost mai usor sa ne mobilizam pentru o cauza straina, demonstrand totusi ca mai avem puterea sa ne incrancenam impotriva absurdului.
Lucian, inteleg ca ziua a fost grea si ca, uneori, bunele intentii se duc la capat cu scrasnet de dinti.

Crisa said...

Ca sa ne solidarizam putin si intre noi, ne vedem diseara in Piata Universitatii?

Ramona Gabar said...

eu si Luca ajungem pe la 8 si ceva. dar Iulian Tanase a scris pe blog ca ei se intalnesc la 6 in fata ambasadei Rep Moldova. e cam devreme pentru noi, asa ca speram sa ne adunam cu totii la TNB, in final. sa vedem...