22 March 2009

Urbane

E inflatie de evenimente culturale in Bucuresti. Nu mai stii la ce festival de film sa mergi, mai ales daca fiecare se desfasoara in 7 sali diferite. Nu mai stii la ce petrecere, la ce concert. Acum doi ani niste amici mi se plangeau ca in Bucuresti nu se intampla nimic, ca la Londraaaa..... si la Berliiiin....
Uite, ca se intampla. Vineri seara a fost Future Shorts, dupa care eu m-am delectat cu TRG si MC Bean. Sambata iar club, iar filme, de data asta Festivalul de Film Documentar. Dupa care tur prin oras: Control, Traian 42, Ota. Unde sa te opresti? Ne-am plimbat cu masina, intr-o noapte bucuresteana cu umor si parfum de primavara. Imi place Bucurestiul in noptile de sambata, mai ales cand prietenii mei au chef de plimbari intre cluburi.
Lucatoni ma anunta azi, dupa doua documentare, ca urmeaza B-est. De luni, alte filme, alte distractii, dintre care imi recomanda un Gondry senzational. Il recomand si eu mai departe, caci Gondry nu poate decat sa fie bine.
Si pentru ca orasul a prins viata si intra, pe deasupra, in primavara, cu soare, filme si muzica, ne vedem prin oras. Sper sa infloreasca magnoliile cat de curand, sa miroasa frumos efervescenta asta curioasa.

8 comments:

luiza said...

sunt curioasă ce-o să zici de tokyo!, care, din păcate, e triptic, deci gondry n-are în răspundere decât o treime din film (cea mai oniric-amuzantă, evident). sper c-o să rezişti la bucata lui carax, ca să faci cunoştinţă cu hikikomorii lui joon-ho.

EgoN said...

http://agenda.liternet.ro/articol/8711/Comunicat-de-presa/Programul-Festivalului-B-EST2009.html

Ramona Gabar said...

si eu de-abia astept!

Luci@N said...

astăzi,la 11,la b-est sunt scurt metrajele,dar nu le pot vedea...

Ramona Gabar said...

nici euuuu!!!
merg vineri la Tokyo!

Luci@N said...

hitto!Ramona

Ramona Gabar said...

ufff, Luciane. de-abia ai venit si deja nu te inteleg. ce mai e si asta "hitto!"
wiktionary zice ca e un fel de "damn!"
tu ce limba vorbesti acolo, in lumea ta? :)

Luci@N said...

precizare tarzie:am intentionat sa-ti urez succes;traducerea am gasit-o aici:http://dictionar.us/roman-japonez/
Succes!