18 March 2009

din colectia cotidianul

Nu stiu cum au reusit aia de la Cotidianul, dar m-au convins. Am citit in sfarsit o carte din colectia lor. "Dedesubt este infernul" de Claire Castillon parea o carte scrisa de o femeie foarte interesanta, genul de artista un pic nebuna, foarte frumoasa. Profilul incadrat de carlionti al artistei m-a cucerit.
Cartea nu m-a dus nicaieri, n-am avut dispozitia sa citesc confesiunile banale ale unei femei care traieste alaturi de un barbat pe care nu-l mai suporta, caruia ii cauta defectele cu lumanarea, visand la barbatul din cafeneaua de la colt, in timp ce-si aminteste povestea unei copilarii semi-traumatizante. N-am rezonat, m-am cam plictisit, mi s-a parut o poveste banala. Plus ca aveam impresia ca am mai citit asta undeva. Unde mai pui ca la sfarsit barbatul din cafeneaua de la colt se dovedeste a fi such a bad choice, ducand, invariabil, la noi amintiri ale fostului, acel imberb plin totusi de tandrete. Arhi-banal.

9 comments:

Anonymous said...

Vai blasfemie!:))
Cred ca esti singura pe care o citesc eu si care comenteaza in fata cartilor nemaipomenitei Claire, sincer, io zic ca femeia si-a cistigat faima prin figura ei intr-adevar frumoasa si prin atitudinea ei misterioasa.
Mai am eu o doamna pe care tot asa oconsider sifon, Izabelalende...

Ramona Gabar said...

curat blasfemie!
si subscriu la allende. :))

Urmuz said...

Ramona,
chiar atît de proaste să fi fost toate cele de dinainte? Sînt cel puţin 20 de titluri extrem spre nemaipomenite :)

Ramona Gabar said...

or fi, bre, tot ce se poate. nu te contrazic, ca asta-i prima la care m-am incumetat.

crocolili said...

te-am vazut ieri la televizor. esti ca un soricel de draguta :d

Anonymous said...

si eu vreau sa te vad :d
nu ne dai un link unde sa te videm?

Anonymous said...

a fost un pic cam dimineata pentru tine, nu? au venit cifrele cu audienta? ce ne mai pregatesti?

Anonymous said...

insecta de claire castillon e geniala. nu stiu despre cartea asta de care zici, insa povestirile din insecta dumnezeule! asa intoarce femeia asta frazele si scoate o nebunie totala din texte. plus ca ea nu face metafore ci mi se pare ca textele se deschid la sfarsit , doar din povestea pe care o spun. is minunate :)

Ramona Gabar said...

multumesc, Crocolili Cuculili! presupun ca m-ai vazut la matinalul de pe TVR.
Roli, n-am link, ca astia arhiveaza pe site, in fiecare zi, fara exceptie, bucata 7-9:00; nu pun niciodata pe site bucata 9-10:00, habar n-am de ce. fatalitatea face ca noi am fost pe la 9:40...
Me and Bro, era intr-adevar cam devreme pentru mine..... se vedea? :)))))
Teodora, multumesc de recomandare, dar cred ca fata pur si simplu nu e genul meu. Totusi, am mai auzit ca Insecta e cea mai buna carte a ei....