05 November 2008

Improbabile

Colegul meu Raileanu se temea tare ca Obama n-are cum sa iasa, domnule, pentru ca ies toti rednecsii la votare, de prin vagauni, calare pe tractoare si ascultand hip hop remixat latino, ca au si ei manelistii lor si voteaza si aia.
Acum ca in SUA s-a ales un presedinte negru si aproape musulman, acum ca Becali a reusit sa-l dea afara si pe Lacatus de la SRL-ul lui cel mai celebru, am o fantezie impersonala noua, din ciclul 'ai ca se poate.
Apropo de chestii incredibile si totusi posibile.... m-am tot gandit de cand a-nceput meciu asta in care vai de mama noastra ce blana suntem: De ce nu exista nici o femeie-antrenor in fotbalul masculin?? Femeile au ajuns pana si piloti de linii comerciale, pana si secretari de stat, de ce nu se poate si-un antrenor pe-aici pe undeva, pe la o Chelsea, pe la un Real Madrid, hai chiar la o Steluta? In plus, in meseriile astea care presupun comunicare, persuasiune, dresaj, fascinatia are o mare importanta. Legaturile quasi-sexuale se dovedesc foarte productive cateodaa.
O hoarda de barbati orgoliosi condusi si antrenati de o gagica foarte data naibii - asta vreau sa vad, acum ca Obama ne-a anuntat ca orice e posibil. Accept in America, daca numai acolo e taramul tuturor posibilitatilor. Sa-i dea cu biciusca peste spate exilatului Beckham, numarandu-i flotarile.
Hai, c-ar fi misto. Numa' sa nu vina-n trening la meciuri, ca Piturca. Adica deci sa nu fie Ana Maria Prodan.

5 comments:

Anonymous said...

nu se exista femei nici in alte sporturi in care, teoretic s-ar putea.
gen: formula 1, raliu, sah...etc
dar exista fotbal de femei, sau cu femei, nu prea stiu exact cum ar fi mai corect exprimat :)

Unknown said...

A propos de asta, mie mi-a parut rau cand, in Brazilia, la primul meci in care o femeie arbitra la centru, tipa a facut o greseala uriasa. Un copil de mingi a bagat o minge in poarta, ea nu a fost atenta si a validat golul. :(

Ramona Gabar said...

hahaha, la raliu ar fi tare. chiar nu exista nici una? lasa, ca am incredere in radulescu mihaela. ea e jurnalista, actrita, ambasadoare UNICEF, ecologista, producatoare de diverse, amfitrioana, mama, sotie, amanta, regizor, scriitoare, o face pe ea un raliu mic?

imi pare rau de tanti arbitra. o fi avut emotii. zic si io.

Rareș said...

În formula 1 încă nu - dar sunt femei inginer sau în proiectare (una, de la design BMW Sauber F1 e chiar româncă), dar în raliu există - și în campionatul mondial și în Paris Dakar (acolo tipa chiar merge foarte bine; e printre primii 5 clasați mai mereu). Șahul are o grămadă de adepte, are campionat mondial feminin și să nu vă mai aduc aminte de Elisabeta Polihroniade, mare maestru internațional...

Ramona Gabar said...

chiar, bravo! uitasem de Elisabeta Polihroniade. pai uite ca ne-am descurcat si noi, am ajuns aproape peste tot. deci inteleg ca ne-au mai ramas formula 1 si antrenoratul, nu? hai, ca nu-i greu. ne concentram un pic si poate reusim.