10 October 2008

Sita sings the blues

Aseara la Anim'est am ras cum n-am mai ras de foaaarte mult timp. Sita sings the blues al Ninei Paley e amuzant si foarte curajos. Poate ca e cea mai amuzanta animatie pe care am vazut-o vreodata.
Este o interpretare muzicala a celebrei legende indiene Ramayana, cu niste comentarii de culise excelente, amuzante tocmai pentru ca sunt foarte sincere si uneori naive.
La un moment dat, exista un intermezzo de 3 minute si puteti vedea ce fac personajele de animatie in pauza dintre filmari. Mai e si o poveste contemporana de amor, in care apare o pisica adorabila si foarte credibila.
Pentru ca e musical, se canta mult, dupa cum zice si numele. Dar e atat de bine condimentat in rest, ca bucatile muzicale nu reusesc sa te scoata din ritmul povestii si sa-ti smulga din mana sarea si piperul, curry-ul si sofranul. Trailerul nu vorbeste de la sine, dar macar anunta o idee.


Sita sings the blues are si site, unde puteti vedea si cate premii a castigat, la cate festivaluri a fost selectionat, pe unde s-a mai plimbat si a facut lumea sa rada.

http://www.sitasingstheblues.com/

4 comments:

Anonymous said...

5 minute am rezistat. Ceva mai prost, rar am vazut. Si eram foarte multi pe hol...

Ramona Gabar said...

mmm....pareri si pareri, dar desigur ca nu inceputul facea povestea. noi am stat mai mult de 5 min si a meritat. nici eu nu stiam ce anunta inceputul ala cu zeita cu multe maini. anunta cu totul altceva. fara nici o intentie rea, te rog mult sa faci rost de el si sa ai rabdare un sfert de ora. daca nu te prinde, dau o bere.

Anonymous said...

cam lungi alea 3 minute de intermezzo totusi. anyway, daca ai chef sa asculti din nou melodiile alea (desi am o vaga banuiala ca nu..), look for annette hanshaw :)

Ramona Gabar said...

ah, Bola, pt o vreme si jumatate, nu mai vreau Anette Hanshaw!! e tare, canta frumos, da' am nevoie de o pauza. :)))