20 October 2008

Sexuale intr-o adunare distinsa

Scriitorii lumii fata in fata cu o propunere sexuala??? Ah, reactiile lor ar trebui sa fie delicios de... artistice. Dar parca n-am banui un pic, pe ici pe colo, cum ar reactiona?.... Eu m-am amuzat un pic imaginandu-mi-i.

Charles Bukowski: - ah, mami, ma jur, ce cacat ca a trebuit sa-mi propui tu asta, cand ar fi trebuit sa-ti pun io cutitu' la beregata si sa te violez. da, jur, am coaiele cat casa si ma gandeam cum pula mea sa fac sa nu mai intru a saptea oara la inchisoare. baga-mi-as, e bine, ma simt ca un betiv caruia i s-a intins cea mai mare sticla de scotch din lume, o sticla cat casa, sa-nnebunesc.

Alain de Botton: - Daca Dvs sunteti punctul A, iar eu sunt punctul B in schema de mai jos, va inchipuiti ca dorinta mea sexuala creste odata cu semnalele sexuale emise de Dvs, ajungand in punctul culminant odata ce propunerea Dvs a avut loc. Desigur, din acest punct va urma o curba descendenta, ca intensitatea oricarui capriciu pe cale de a fi indeplinit.

Emil Brumaru:
Mi-ai fluturat cu pizda pe la nas
Si ai plecat sanii-au ramas un vis.

Al sufletului meu de inger gras
Apollinaire lui Lou-i scria precis
Ce locuri dragi topeste-n catifea
Cu gura-i grea de crin pios deschis
In amintire raiului ci-abia
Ma-ncumet eu sa-ti pup fusta pe abis

Mi-ai fluturat cu pizda pe la nas
Si ai plecat sanii-au ramas un vis.

Mario Vargas Llosa: - Ce generos, ce galant! Tu, cerand voie unui barbat! Nu te recunosc deloc, fata cruda!

Isaac Asimov: - Iata un caz de competenta lui Azazel. Oricat ar parea astazi de rosu, o sa am incredere ca nu distruge interpretarea sferelor amestecand ceva emotii in proces. Poate ca imi va spune din nou ca abstinenta ajuta la dezvoltarea capabilitatilor intelectuale pe termen scurt si a invatarii in salturi. Va trebui atunci sa te refuz, superba domnisoara, intrucat miercuri sunt invitat la un congres ce va avea loc pe planeta Asyris, unde voi sustine o cuvantare.

J.R.R. Tolkien: - Privirea ta napadita de emotii ma invaluie intr-o milostenie calda. Te gasesc mandra, mandra si rece, ca zorii unei zile de primavara timpurie, neajunsa inca la rangul de femeie. Ingaduie-mi, dar, sa privesc acest miracol inflorind sub ochii mei, fara a ma incumeta sa ating ceea ce inteleptii ar numi desavarsire.

Haruki Murakami: - Nici n-am iesit bine din casa, ca femeia cu ochelari fumurii a si aparut la trei metri in spatele meu, ca de obicei. Purta un taior galben, impecabil, si manusi violet. O combinatie cam stranie. A mers langa mine pana la statia Tsujido, unde i-a predat un plic mare, alb, unuia pitic si indesat, care sarea pe picioruse ca un dracusor. A urmat sa-l suport pe acesta in ceafa mea, si nici macar nu ma mai puteam delecta cu un gust vestimentar desavarsit. Acum ca piticul a disparut, ai aparut dumneata cu aceasta propunere, din care nu inteleg nimic. De unde naiba ma cunosti?

Ernesto Sabato: - Fara indoiala, voi tacea in fata acestei propuneri fara scrupule. Imi lipseste de mult tacerea, ca singur raspuns valabil si indeajuns de intimidant in fata unei propuneri care invadeaza, ranindu-le, pudoarea si umanitatea insasi. Camus avea dreptate sa spuna ca "exista intotdeauna o filozofie pentru lipsa curajului".

Laurentiu Fulga: - E o ora de cand dormi, o ora de cand te privesc, gandindu-ma daca se cade. Si ora are sapte zile, ziua are treizeci de saptamani, saptamana are patru ani. Si anul are, deceniul are, secolul are, mileniul are, vesnicia are. E-n mine o spaima de necunoscut, de moartea proprie, incat orice. Lasa-ma de aceea sa ma refugiez la fereastra, sa ma bata ploaia in plin.

Mircea Cartarescu: - Daca m-as apropia de tine si ti-as mangaia sanii, ei si-ar capata pe loc elasticitatea si parfumul, ca sa si le piarda apoi instantaneu. Pielea inflamata imi deseneaza in minte o retea de dureri liniare si dureri punctiforme. Ma misc incet, pe un drum predestinat, si cineva creeaza in jurul meu existenta. Slava, caci din simetria trupului nostru se desprinde simetria lumilor, in analogii ametitoare.

Eugen Ionescu: - Daca nu te-as dori, te-as uri, daca nu cumva mi-ai fi indiferenta. Daca sunt prezent, inseamna ca nu sunt absent, in schimb, daca nu sunt absent, inseamna dupa toate probablitatile ca sunt prezent. Daca n-as fi deschis gura, daca nu ti-as fi raspuns, daca nu as vorbi acum, n-ai putea afla niciodata raspunsul la propunerea ta. Si asa, ca vorbesc, si iata ca, dupa cum se pare, turui, ceea ce inseamna ca nu tac, poti afla si vei sti.

Mircea Eliade: - Ah, nici nu stiu daca acest chip al tau exista aievea, sau ma imbat cu amintirea stranie a acelui tablou in ulei pe care mi-l agatasera deasupra patului. Dar sa ma intrebi atunci, in acea noapte precis. Caci o lumina stravezie va invalui pamantul in misterul pe care numai iubirea il poate revela. Voi accepta, caci poate iubirea ta sa fie cheia acelei porti in fata careia eu si Igor ne-am petrecut fiecare noapte de 24 iunie a ultimilor 13 ani.

Kafka: - Aceasta intrebare il retinu pe K. mai mult decat ar fi vrut. Era ca si cum ar fi asteptat un raspuns la zambetul ei si, acum, neprimindu-l, s-ar fi trezit. Era prea tarziu sa mai balmajeasca ceva. Era prea tarziu sa mai salveze situatia. Ii privea rochia nepotrivit de incarcata si se gandea ca ceva necurat se petrecuse acolo. Ca si cum el, dintr-un barbat intreg, se transformase pentru cinci secunde intr-o stana de piatra.

Frank Herbert: - In mintea mea nu mai exista nici un dubiu asupra identitatii celui care a dosit fremkitul. Acum ca itinerariul aleatoriu al topterului m-a adus in pragul acestei mandre Harkonnene, mintea mea e sfasiata intre strategie si dorinta. Atentie! ma avertizeaza o conditionare mentala. E aici ceva ce nu inteleg.

Salman Rushdie: - Ce forma are iubirea, iubirea carnala, acest soi de infruptare duala, de impartasire si irosire de miresme? Celula iubirii are trei metri lungime, doi latime, doi si jumatate inaltime, doisprezece metri cubi si jumatate de finalitate, dincolo de care asteapta o curte anume, o ultima tigara de foi, tacerea. O sa insist sa fie Romeo y Julietta. Si povestea lor s-a terminat cu moartea...


Mor de curiozitate sa aflu varianta unui barbat, cu femei, fiecaruia femeile lui, fiecaruia refuzurile si acceptarile, abandonarile si fugile pe care le merita. Dupa cum am observat, mie numai Bukowski mi-a raspuns clar afirmativ :)). Aveti grija, asadar! Nu stiu cine se va incumeta, dar predau subiectul imaginatiei generale.


Later edit cica: Desi n-am dat nici o leapsa (ca m-am gandit ca e o chestie cam personala, desi pe mine m-a amuzat teribil) si nu l-am rugat decat pe dl Urmuz, care oricum a facut ce-a vrut dumnealui ma rog..... deci desi n-am dat leapsa, Cristi Luca a zis ca el nu poate sa-si imagineze iubiri care nu i-au lasat cute in asternut, Suzi a scris de Liiceanu care a fost adorabil de filosof al erotismului, Crocolili ne-a ilustrat tema cu fotografii foarte erotice in doua postari separate, dar la fel de indecente (atentie, nu pentru pudibonzi, serios, sunt dure!), iar Urmuz nu m-a lamurit deloc, ba m-a bagat si mai tare in ceata, dar cu stil, ambele dupa cum ii spune si (re)numele. Negasind nimic despre ochi, am banuit ca e un menage a trois inca incomplet.

Noapte buna!

16 comments:

crocolili said...

Llosa a inteles!

:D

Urmuz said...

Ha ha ha! Kafka îmi place la nebunie.

Ramona Gabar said...

multumesc.
voi ce ziceti?
Urmuz, dumneata ai putea sa ne zici perspectiva unui barbat. :)))

Anonymous said...

si virginia woolf cum ar fi raspuns?:)

EgoN said...

e bukowski, nu bukovski.

Ramona Gabar said...

ah, Bola, cine poate sti de Virginia Woolf? nu imi pot imagina, zau asa! poate sa ne zica cineva...

Cristi, evident. eroare fatala modificata. ora 3 din noapte m-a prins cu Bukowski in brate si cu mintea impaienjenita. de fapt, se vede din ce-a iesit. :)))

Urmuz said...

Mulţumesc de provocare:)

Cum respir oleacă.

Urmuz said...

gata! :)

Rareș said...

M-a trimis Suzi și nu-mi pare rău. Cumva, în blogosferă toată lumea scrie despre sex de câteva zile-ncoace. Unii scriu bine, cum faci tu. Mă-nțeleg bine cu imaginația ta.

Ramona Gabar said...

draga domnule Urmuz, ma duc sa comentez acolo.
pushthebutton, bine ca venisi, na, ca tocma' faceam o sezatoare erotica :))). deci daca te-a trimis Suzi, o sa vezi c-o sa ne intelegem bine.

Rareș said...

Șezătoare erotică - de ținut minte... :)

Urmuz said...

E criză, e erotism! :)

Urmuz said...

Ei, cum să vă introduc în ceaţă?
E istoria erotică a lui Urmuz cu Devoratoarea lui.

ps: să nu fi înţeles nimic?!

Ramona Gabar said...

eu numai am impresia ca n-am inteles nimic, ca in realitatea asta subiectiva s-ar prea putea sa fi inteles totul si sa nu-mi dau seama. dar oricum m-am simtit tampita. spune-mi te rog ca e o istorie personala, sau o fantezie, ca mor de curiozitate si rusine. nu glumesc.

Urmuz said...

Ha ha ha, adică cum? Las opera să rămînă aperta, cum bine spunea şi Eco. V'am încredinţat'o, acum faceţi ce doriţi cu ea.

Ramona Gabar said...

:)))
esti pe o pozitie confortabila, d-le Urmuz! pana una-alta, ma inclin! vous avez un, j'en ai zero! mai e pana la 5-3.