16 October 2008

Nostalgie a la Petre Magdin :))

Acum cateva zile, indefinibile ca numar din cauza de amnezie, ascultam pe blogul lui Urmuz un potpuriu Celelalte Cuvinte. Si mi-am adus aminte de perioada in care Celelalte Cuvinte si Survolaj mi se pareau the ultimate.
Intre timp m-am indragostit de Kid Koala si prin extensie de fusion, de funk, de muzica electronica, de trip hop, chillout, dub, acid jazz, dupa aia indie rock, post punk si alte traznai si artificii.

Totusi, azi am ajuns acasa si am inceput sa caut prin dulapuri caseta cu Survolaj, aia din '9x, poate 4, nesigur din cauza de amnezie. Am un chef nebun sa ascult, sa-mi aduc aminte de voce. Hazard, n-am mai gasit nimic cu ei! Am gasit pana si Ura de dupa usa si Altar, pe care nu inteleg oricum de ce le ascultam pe vremea aia.

Dar uite ca mi s-a intamplat si o bucurie. Strazile exista online, le-a postat cineva chiar pe liternet, ceea ce mi se pare o frumoasa reverenta. Le-am dibuit si le-am scuturt de praf:

http://liternet.reea.net/DS_Petre/Survolaj/04_Survolaj-Strazi_bintuite_de_noapte.mp3

Iar ceea ce numai nostalgicii pot intelege, capodopera lor numita "Cantecul ploaiei", poate cea mai buna piesa Survolaj, cu cea mai buna dovada ca DS Petre era in cercul vocilor mari.



Si dupa ce m-am chinuit atat, am vazut ca au si pagina pe myspace si ca am scotocit degeaba in toate ungherele internetului dupa muzica lor. :)))

Oricum, asta e un tribut tarziu pentru niste oameni pe care acum ii mai inteleg doar datorita unor reflexe. E doar o nostalgie fara nume pentru zilele cand muzica insemna Led Zep, Doors sau Deep Purple, nu Tricky, The Kills si DJ Shadow. Ce vremuri!

2 comments:

Urmuz said...

Mi'ai făcut un chef nebun de Deep Purple.

Ramona Gabar said...

asta nu-i rau.
e la-ndemana?
am intins si eu mana dupa When a blind man cries.
asta imi punea capul intre maini la vremea aia.