18 September 2008

Ramona =


Daca ar exista un cuvant pentru mine, oare care ar fi el?

Stiu ca ma pot gandi la oamenii mei, la oamenii dragi, descriindu-i simplu, printr-un singur cuvant. Uneori si printr-o culoare.


Stiu ca, de exemplu, Lucatoni e sensibil. Asta imi vine in gand daca ma gandesc la el si caut un singur cuvant. Desigur, el mai e si altele, printre care si criticul meu preferat si personal de filme. Dar sumarizand, e un sensibil.

Matai e megasociabil. Se imprieteneste cu oricine, oricand, in orice situatie. Imediat. Bang! Prieteni.

Cristina, ma soeur, este indaratnica. Nu se lasa si pune capete la bataie daca nu e ca ea. Da, ea e si inteligenta, si prietenoasa, si pasionata. Dar indaratnica mai presus.

Oana e fragila. Ca o libelula, sta la soare si iti vine sa o iei cu binisorul.

Claudiu, prietenul meu cel mai bun, e tolerant. Nu l-am auzit vreodata vorbind pe cineva de rau, cu indarjire, desi mai face si el glume, dar cu simpatie. Pentru el, un academician sau un cersetor din pasaj sunt, simplu, oameni. Egali.

Bogdan Raileanu e fantezie. Are o imaginatie care ma lasa masca. Ma rog de el sa scrie o carte, pentru ca ea, cartea, trebuie sa existe. Va fi prea frumoasa.

Lavinia, pe de alta parte, e protectie. Protectia ei fata de lume. Si incapatanarea cu care isi apara teritoriul. Lavinia e adorabil de haioasa in scris. Cred ca si ea ar trebui sa scrie o carte, desi o sa ajung sa o scriu eu, cu toate emailurile de la ea.

Roli e conectat. Da, el e si tandru si generos, dar mai presus de toate stie oameni care stiu oameni care stiu pe cineva acolo unde iti trebuie tie sa ajungi. Desi de cele mai multe ori stie el pe cineva acolo, direct.


Dinauntru lucrurile nu-s asa de simple. Ce-ar zice lumea ca sunt eu, intr-un cuvant? Ramona=mizantropa? Ramona=distanta, Ramona=zen? Ramona=somnoroasa?
Curiosity killed the cat?? :)) Pe de alta parte, prietenii mei, cu 2-3 exceptii, nu prea citesc bloguri. Therefore, I'm safe. O sa-i intreb cand ii vad. E un exercitiu bun de auto(amagire)cunoastere. Sinceritate.

16 comments:

Anonymous said...

calut de mare

Ramona Gabar said...

:)
ar fi interesant sa primesc numai comentarii anonime si sa pot spune cine e autorul fiecaruia. de fapt, asta ar fi un joc. dar aici n-am idee. :|

Anonymous said...

o umbrela verde, un verde ca malachitu', uitata pe strada popa nan, la capatul strazii, si multe frunze stranse ca la o sueta in jurul ei.

EgoN said...

micsandra.

perfidius smith said...

ramona e bine

Anonymous said...

mama perfecta.
mi-as dori sa fii mama mea :)

Anonymous said...

o bufnitza alba si inteleapta

Anonymous said...

pétillante. (n-are echivalent in romana, deci nu l-am scris ca sa ma dau mare :D )

Ramona Gabar said...

e un exercitiu frumos si un joc minunat. am avut cateva emotii... dar s-a transformat intr-o poezie pe care, daca as avea-o fantezia necesara, as face-o sa circule ca un balon de sapun. cateva din imagini sunt foarte frumoase si sunt sigura ca cei pe care nu i-am recunoscut sunt la fel de colorati. dar cred ca am recunoscut-o pe Luiza, pentru ca...cine mai stie cuvinte complicate ca ea?? daca nu, atunci e altcineva qui parle francais aussi bien. am zis bine, L? :D

Ramona Gabar said...

avea-o = avea

ortho said...

Ramona = awesome

Ramona Gabar said...

ciudat este ca si eu pe Luiza tot "efervescenta" as fi descris-o intr-un cuvant. ea de la Lyon zice ca e mai complicat cuvantul, eu zic ca, vorba unui amic de blogosfera (hate that word!), great minds think alike :))))))

ortho said...

bine multsumesc

Ramona Gabar said...

:)) cu placere, Ortho de la New York. de fapt, eu ar trebui sa spun "multumesc". )

ortho said...

Ramona, please don't thank me. You've done more for me than I've done for you.

Ramona Gabar said...

:) I'm not sure I did anything special at all...but I'm glad if I could help even so "inconciously".