09 September 2008

F*** Romania!!!

Aici e acasa. Locul asta in care dimineata un smecher cu BMW ma uda din cap pana-n picioare, locul in care mitocanii aproape ca ma zboara de pe trecerea de pietoni, locul in care ospataritele ma privesc cu ura, ca si cum eu ar trebui sa le multumesc lor ca ma lasa sa iau masa in restaurant, locul in care taximetristii vor sa fie ei dusi spre casa desi tu ii platesti, locul in care mall-urile si hipermarket-urile sunt mega-aglomerate, locul in care din masini rasuna cea mai incredibil de proasta muzica a lumii. Locul asta in care profesorii universitari castiga 7 milioane, doctorii 6, iar pedichiuristele 34. Locul in care faci 2 ore intre Mangalia si Constanta in sezon, o ora de la Pipera in Victoriei, 7 ore pana la Sibiu pe o singura banda.
Locul in care De puta madre e noul Che pe tricourile-uniforma.
Locul in care Vadim are inca electorat.
Locul in care Irina Loghin e in Parlament.
Locul in care un copil este torturat, schingiuit si omorat de o asistenta maternala pe care n-a controlat-o nici dracu'.
Locul in care de 4 ani se intorc toate premiile mari de la festivalurile de film, iar Ministerul Culturii finanteaza anul asta un film de Sergiu Nicolaescu, cu Oana Zavoranu in rolul principal, dupa scenariul lui Corneliu Vadim Tudor.

La sfarsitul saptamanii trecute m-a inhatat o stire pe Realitatea: romanii au iesit in strada. La Timisoara. Suna bine, aproape ma pregatisem sa-mi arunc in geanta un hanorac si sa fug la gara. Vreau o revolutie! E nevoie de una, credeam ca s-a trezit din nou Timisoara, orasul in care se aprind flacarile de obicei.
Deziluzie.
Romanii iesisera in strada pentru fotbal.
Doar asta ii mai intereseaza pe romani, doar asta ii mai face sa vibreze, sa se revolte, sa se bucure: Fotbalul. El singur ii poate scoate din case si mai poate face aliati. Aceasta masa amorfa si eterogena devine natie doar la fotbal.

5 comments:

ortho said...

Fascinating post! I only understood a little.

When I visited Cluj, the two new malls were also crowded. The cars drove fast in their parking lots. It was not a BMW that almost ran me over, but an old, rusty Dacia.

I saw the Circus at the Polus Center.

Ramona Gabar said...

tnx.
There's Bucharest also. If you haven't been here, then you missed the centre of hellish Romania. :))
Well, you learn to get along, I guess.
But think twice before you decide upon any big move.

Cocstel said...

Ciudat...They say great minds think alike...but who am I to consider myself worthy of your stature.
Scrii bine, m-a amuzat teribil ca ne-am intersectat pe subiect :)
Ideea e ca suntem o tara de terchea berchea. Romanii se aduna doar la meci si la cozi. Oare mai stim sa ne tinem de maini la o hora?

Ramona Gabar said...

Ah, sa nu te-aud cu d-astea! Desi nu ne cunoastem, nu exista categorii din astea in mintea mea. Iti multumesc pentru aprecieri, cu drag.
Sper sa ne imprietenim/intersectam si pe alte subiecte. Oricum, si critica e binevenita pe aici! :)
Toate bune!

Ramona Gabar said...

ah, si am remarcat ca avem si acelasi model d-asta de blog, tema sau cum i-o zice.
Hai ca se pare ca great minds really do think alike. Noroc!
:))