16 June 2008

Week-end psihedelic

Ramona s-a plimbat printre povesti ciudate si s-a inconjurat de oameni cu istorii, asta in mijlocul unui peisaj naucitor ca o poezie.

Week-endul meu a inceput promitator, intr-o masina plina de gagici, cu Ioana care sufla baloane de spuma pe geam, facand oamenii sa zambeasca.

Nu stiu de unde ne-au tras atele impreuna, dar parca era sobor de vrajitoare si nici nu stiam despre vreuna ca ar fi. Alexandra da in tarot si mi-a dat si mie, desi ea foloseste niste metode mai simple si niste carti mai complicate. Iar ale mele erau acasa.
(Mai tarziu si dupa o noapte de discutii construite intr-o subtila dizarmonie, Ioana i-a ghicit lui Dan pe dupa copaci, ceea ce m-a lasat cu o mare dorinta sa urmez la rand, dar n-am urmat, pentru ca Ioana trebuie sa simta.)
Neli a povestit despre un vis care a scos-o pe strada in pijamale si cu genunchii tremurand, iar eu m-am incurcat. In viata mea a fost un singur vis, un vis de la 3 ani in care era cat pe ce sa ma manance un dulau negru. Si de atunci nici un vis nu mi-a ramas in cap, desi cu siguranta ca visele trec prin capul meu ca si prin al altora.
De la Ioana am auzit o poveste paranormala si psihedelica pe care mi-ar fi placut sa o traiesc si eu, desi m-as fi speriat pe viata si pe moarte, mai ales pe moarte, ca despre asta a fost vorba. Ioana zicea ceva despre a atinge temelia realitatii, eu am inteles ca oricum nu intelegem mai nimic.
A fost o noapte din aia de demult, cu prieteni vechi si cunostinte noi, unde discutiile se invart in jurul unor lucruri atat de putin concrete incat poate ca nici nu exista. Desi noi am pus mana pe cateva care nici nu se vad.
Poate cumva legat si rezonant in creier, am terminat cartea cu hobbiti si vrajitori si enti. Duminica am luat un copac in brate si mi s-a parut ca e un ent, ca se poate s-o ia la pas cu mine agatata de el, sau mangaierile mele sa ii faca ceva selva sa galgaie pe acolo. Si mi-am dat seama ca hobbitii aia consumau una-alta substante, ca altfel n-o luau ei asa de nebuni la trap, porniti sa salveze lumea. Si unde mai pui ca doi-trei dintre ei cam intrasera in sevraj la un moment dat, cand iarba de pipa nu se mai gasea din cauza razboiului. Sounds familiar?....


No comments: