26 June 2008

Cel mai mult!

Cand rade, Ramona bate din palme, ramane cu ele unite si apoi lasa capul pe spate, in timp ce te priveste in ochi. Daca o vezi razand o data, te straduiesti constant sa o faci sa rada sau macar sa zambeasca.

Cand e somnoroasa, e rasfatata si pisicoasa ca noi toate. Dar in plus, e cuminte si docila. Niciodata morocanoasa, dar aproape mereu friguroasa. Adoarme unde o pui, te priveste cu ochi mari intrebandu-te mut cand plecam. Daca o vezi o data somnoroasa, conduci rapid dar lin, grabindu-te mereu, sa o o duci acasa.

Cand stie mai multe lucruri ca tine, Ramona e incredibila. Lungeste vocalele, ridica din umeri si vorbeste cu nonslanta despre lucruri si oameni de care tu nici macar nu ai auzit. Daca o auzi vreodata, iti vine sa uiti tot ce stii, doar ca sa iti povesteasca ea "Alice in tara minunilor".

Cand Ramona e mistica, ii sclipesc ochii, i se alungesc degetele si pe sub pleoape intredeschise iti povesteste despre sfarsituri si inceputuri, despre eliberari si capitulari. Daca o vezi vreodata, iti doresti sa fii pachetul ei de carti de Tarot, pastrat cu grija in cutiute de lemn parfumat.

Cand Ramona danseaza, te simti cel mai liber. Arunci geanta pe nisip si i te alaturi din saritura. Invariabil.

Cand Ramona e mai buna ca mine, discret, dar la toate, imi place cel mai mult. Cum iubeste, cum sufera, cum crede, cum renunta, cum se rataceste, cum e frivola, cum te infrunta, cum ma tolereaza, cum ma motiveaza, cum mi-e dor de ea cand nu o vad.

Si toate nu doar azi, de ziua ei! In fiecare zi. La multi ani, Ramona!

As vrea sa am bufnite, culori, juzi law, midii si stridii trase in unt, pe Betty Boop si pe Einstein, concerte pe Wembley, ceaiuri condimentate si sofisticate, mii de esarfe colorate, toate in dar! Pana una alta ne multumim cu un post, iar daca ma descurc azi, poate chiar cu o bicicleta! :)

10 comments:

Anonymous said...

LA MULTI ANI BOBO!
Si multumesc frumos Iulica pt postul minunat despre Ramona, m-ai facut sa ma simt cel mai fericit baietzel din Brasov. :)

Iulia said...

pai da ma Roli, chiar ai motive! :) In alta ordine de idei, sa iti traiasca frantuzoaica!!!! :)

Ramona Gabar said...

:))
Va multumesc tuturor si ma inclin in mod special in fata Iuliei, care daca eu sunt frantuzoaica, ea e o new-yorkeza foarte chic.
M-am emotionat, desigur, astept sa ma revansez, 'cause this huge smile ain't gonna go away today.

La cuvinte nu mai mai pricep, ca mi s-a pus un nod in gat, ba!!, daca nu va iau in brate sa stiti ca-s salbatica si de-aia; si daca nu va zic ca va iubesc totusi I do!!

Mikidos said...

Hei! La multi ani Ramona!Sa cresti mare si frumoasa si sa-ti pastrezi zambetul!!

perfidius smith said...

la multi ani, fai nebuno!!!

Alexandra said...

la multi ani Ramono!!! sa ne traiesti si sa fii fericita si sanatoasa si voiasa! :-*

Iulia, mi-au dat lacrimile cand am citit :)

Anonymous said...

la multi ani acestei mici vrajitoare cu mult mai mult farmec, sarm, nerv si sensibilitate decat orice zana :)

Ramona Gabar said...

multuuuuumeeesc!

delia said...

bai, esti iubita! sper ca si azi la fel de happy ca ieri, bucura-te si zbori unde ti-e locul:)! multaaa energie si ganduri bune de la mine. n-are cum sa nu fie bine!

Crisa said...

La multi ani, Merveilleuse soeur! Te asteapta un frumos cado combinat Bucuresti+Paris+Haga. De-abia asteapta sa ajunga la tine!