06 April 2008

Mi-am gasit dealer!


Iulia e dependenta de anumite lucruri, unele dintre ele fiind greu de procurat, mai ales daca vorbim si de o anumita calitate. Intreaba in stanga si in dreapta, profita cand gaseste pe la altii, spera sa aiba control asupra cantitatilor pe care le obtine, totul pana vinerea trecuta, cand...


Ratacind prin Piata Progresu' dupa sireturi crem, lungi si late (pentru ca tata mi-a bagat Conversii la masina si believe it or not, cand i-a scos, un siret dis-pa-ru-se, Iulia, iti spun, a disparut!), am gasit raspuns la una din marile mele probleme: dependenta de MURATURI! (la ce va gandeati? :) )

Mie imi plac muraturile. Mult, mult. In saramura sau otet, cu marar sau fara, gogosari sau castraveti, varza alba sau varza rosie, gogonele, de preferat rosii, ma anturez chiar si la niste pepeni mici si mai ales la niste bureti. Nici o masa fara muraturi, if you know what I mean! Iar zeama de varza as bea zi de vara pana-n seara!

Pe acest fond, am intalinit o tanti simpla si zambitoare, care vinde cele mai bune muraturi pe care le-am mancat eu vreodat', cu care am stabilit sa imi aduca saptamanal cantitatea necesara si care mi-a pus la dispozitie numarul ei de telefon pentru situatii de urgenta cum ar fi suplimentarea dozei, aparitia unor prieteni cu aceelasi nevoi si tot asa. Full service, cum ar veni!

Acuma, nu ma judecati... Locuiesc singura intr-un oras stresant, am un anturaj dubios care consuma muraturi cel putin la fel de des ca mine, mi-e dor de zacushti, compoturi, muraturi, siropuri - toate facute in casa, mama e pe alt continent si e mai greu cu trimisul borcanelor (plus ca ea nu mai face muraturi, mananca guacamole si mango, daca ma intelegeti), am cotizat suficient la Raureni si Olympus, trebuia sa gasesc o solutie!

Daca este cineva interesat de tanti Felicia, lasati un biletel sub bolovanul din Parcul Ioanid. Discretia voastra este apreciata.

Later edit: Intrucat de azi, I am officially on a diet (am si regim de la nutritionist, ha! ), am aflat cu stupoare ca imi este interzis cu desavarsire sa mananc muraturi! Atat am vrut sa zic.


4 comments:

Anonymous said...

:))))))
unde era tanti Felicia asta iarna? acu' e vremea ridichilor, guliilor si imediat apare si varza cea creatza

Iulia said...

abia le astept! :( si pe ele si branza de vaci:(
PS: matusa mea mi-a adus 'biblia alimentara', pe care a primit-o odata cu revista Felicia! :)

Alexandra said...

deci draga duamna, si eu sunt la regim cu nutritionista cu tot :D, dar tanti a mia imi da voie sa mananc muraturi :D

cred ca ar trebui sa operezi o schimbare de nutritionist :D

ah, si by the way, acum imi ploua in guraaaaaaaaa de la muraturile tale.

p.s.: te iau la Brasov la mama la muraturi din cele "cine a mancat din ele nu a mai stiut alt gust la muraturi" ;;)

Iulia said...

Draga mea Alexandra,

Intai de toate vreau sa se consemneze ca asta cu nutritionistu' este doar o fitza de-a mea si de-a ta, pentru ca amandoua stim ca suntem doua dive! Doua dive sanatoase (si fragile in acelasi timp) dar cu un suflet mare care vor sa se asigure ca domnii astia nutritionisti au si ei o paine de mancat :))

Apoi, va rog sa imi comunicati coordonatele exacte si disponibilitatea dvs pentru o sesiune de muraturi sub Tampa.

Va imbratisez firav, pentru ca sunt nemancata!