12 March 2008

Orasele mele ca niste femei III


Iulia preia incantatoarea idee si vorbeste despre... despre FEMEIA. New York...

Intai de toate aflati ca Suzanne Vega vede si ea New York-ul ca pe o femeie. Si inca o vede frumos si special... La toate cele spuse de ea vreau sa mai adaug ca:

New York a mea e tanara. E undeva in her late twenties, as zice. E inalta, cu o piele perfecta, inchisa la culoare, mostenita de la bunici si strabunici. Are ochi verzi, verzi ca smaraldul si dinti albi, drepti si perfecti, mosteniti de la o matusa olandeza. Ceva verisoare thailandeze i-au migdalat ochii, cat sa arate ca o pisica zambitoare, rasfata si hipnotizanta. O cumnata din partea matusii, din Mexic sau poate Puerto Rico, i-a conturat pometii inalti si buzele perfecte, pline, mate. Parul il mosteneste de la niste matusi ale surorii tatalui, italience din Napoli. Are bucle negre si moi, lucioase, ce-i aluneca una cate una din cocul neglijent din varful capului. Miros a ocean.

Isi prinde parul asa pentru ca ii e comod si pentru ca stie ca neglijenta ei studiata are farmec. Traverseaza Manhattanul pe jos, in slapi (dar nu de panza ci de la Manolo) sau in taxiuri mari si galbene, cu tapiserie de piele crapata, conduse de soferi pakistanezi sau indieni cu care domnisoara noastra vorbeste in limba lor (ceva rude comune, nepoate ale unor verisori de-ai doilea). Are pe umar o geanta mare in care isi cara sculele de fotografiat, pachetul de Marlboro Lights, iPodul cu The Strokes, Glamour si Harper's Bazaar. Vorbeste mult la telefon pentru ca alearga de la vernisaj la yoga, de la Macy's in Central Park (unde isi permite tandrete si splendoare in iarba alaturi de iubitul de saptamana asta - scenarist de sitcomuri, scriitor in devenire). Rade mult si frumos (mai ales dupa ce imparte o tigara cu un amic, model, pe trepte la MOMA).

Sta in Meatpacking District. Cartier unde au fost si sunt halele de ambalare a carnii, dar care adaposteste cele mai posh cluburi si roof top-uri din Manhattan. Trece cateodata podul spre Brooklyn doar ca sa se plimbe. Ia feribotul peste Hudson river spre Jersey. Nu bea cocktailuri, dar bea cutii de cola ziua si o sticla, doua de Corona seara. Se fereste de Time Square pentru ca o obosesc turistii.

Are prieteni artisti. Pictori. Modele. Actori. O suna oameni de la Visa sau Mastercard, dar ea nu le raspunde. Si-ar dori o casa in Hamptons, dar ii e frica de ipoteca. Iubeste. Mereu, altfel, pe altcineva. Sufera mereu, altfel, de fiecare data cel mai tare. Uita repede. E spontana, frivola si superficiala, sofisticata si complexa, uneori usoara, alteori timida, mereu stralucitoare.

Te pierzi in ea de fiecare data. Dar devii una cu ea daca ai noroc.

3 comments:

Anonymous said...

deci. cum sa va zic eu, mi se pare cumva nedrept sa nedraptatim sexul masculin. si nu o sa vorbesc de tinerelul frankfurt, ala frumusel si trendy, nu. eu zic ca cel mai bine, ca sa aratam ca avem si noi orgoliu, ne enervam tare de tot si va scriu doar despre marlanelul 'vaslui'. el o sa se ia de toate femeile voastre frumoase, o sa le ciupeasca de fund si o sa sparga seminte in fata lor. si apoi o sa se duca la o bere cu baietii pe terasa blocului, la peleul gol si o sa i se rupa de new york.

Iulia said...

:)))) f tare!

Ramona Gabar said...

Cristi, nu pot sa cred ca vrei sa va reprezinte tocmai marlanelul Vaslui ala care recunoaste ca si-o trage la prima intalnire, el fiind barbat (WTF????), care sper ca nu i se face si sex oral, ca e "periclitat" de tot omu'....OH, MY!!!!