17 March 2008

Dor de.

Astazi pe fereastra se vede un orasel cenusiu, mohorat, cam murdar. Asta ma face sa-l reneg pentru cateva clipe, macar in imaginatie. Si sa-mi doresc tot ceea ce imi lipseste acum.

O limonada din aia cu albastru la Ovidiu, la umbra, atunci cand soarele frige si musca din nisip. Nisipul in sine, fierbinte sub talpi, pe care uneori turnam un pic de apa, sa ne tinem talpile la racoare. O saptamana la 2 Mai, cu mic dejun la ora 11, cafea pentru Roli si ceai de menta pentru mine. Piele bronzata care frige.
O plimbare cu masina pe drumuri mai mult pustii, intr-o duminica neaparat cu soare. Muzica de drum, ochelari de soare, o punga cu d-alea de rontait si suc etc. Eu in dreapta intotdeauna, el la volan, numai noi si drumul, uneori fara tinta, doar asa, sa vedem lumea.
O dupa amiaza in care sa fotografiem libelule albastre pe malul lacului Sfanta Ana, intr-o zi neaparat cu soare si cu asa de multe culori!! Cele mai frumoase fotografii sunt de la Sfanta Ana, asa cum cel mai bun mic dejun e la Rossignol.
O plimbare prin Campulung, intr-o zi de toamna. Si Iezerul pe 30 octombrie, cei care au fost acolo stiu. Culoarul Rucar-Bran toamna, drumul de la Leresti la Voina cu ochii umezi de atata lumina galbena.
Un fel de pedeapsa pe bicicleta din Zarnesti pana unde ne tin gambele, uneori inca vreo 3 kilometri dupa Fantana lui Botorog.
Un ceai pe terasa in Green Hours la ora doua intr-o dupa amiaza din timpul saptamanii, cand toata lumea e la munca, iar in Green doar doi oameni citesc la cate o masa. Usa librariei e deschisa.
O plimbare cu vaporul inspre Sfantu Gheorghe, cand intindem izoprenele si ne lungim pe punte, ascultand zumzetul celorlalti calatori si al Dunarii si urmarind cum trec palcuri de stuf cu pasari in varf.
O carte naucitoare sub un copac mare, intr-o zi cu canicula, cand se aud doar insectele. Sau in vie la bunica, unde nu ma dibuieste nimeni.
Miros de lemn ars.
Miros de sare.
Plimbare.
O zi fara muzica.

No comments: