01 February 2010

fresh coen goodies

a serious man al fratilor coen e genul de film la care razi cu lacrimi, iar la sfarsit zici "maaaan, that was fucking sad!!!"

evident, e marca lor. personajele au cate ceva care te face sa le adori la prima vedere. oameni prea seriosi cand trebuie sa fie relaxati, aerieni, brutali, inocenti, intruzivi sau timizi, te fac sa ii intelegi de la prima clipire.
larry gopnik e singurul din film care are un chip neutru, normal, aproape curios de banal, n-are nici par rosu, nici pistrui si nici mimica de geniu autist, si totusi, oarecum paradoxal, el e ala in jurul caruia se darama zidurile. fiu-su se pregateste de bar mitzvah ascultand obsedant jefferson airplane si e cel mai simpatic pusti din film. ca, la urma urmei, in ce lume normala mai asculta pustii in mod obsedant jefferson airplane? so he's a freak alright, dar e mega-simpatic. iar rabinii aia trei m-au facut sa regret pentru o ora si ceva ca nu merg duminica la sinagoga.

dupa toata nebunia care se petrece, evident ca larry gopnik ar trebui sa fie salvat de o minune sau macar adus in rand cu lumea de un cataclism universal, but god knows what's it gonna be. evident.