11 January 2010

dirty mind


- cartea asta care miroase a celuloza va fi obiect de muzeu, is-to-ri-e! ca filmul mut si computerul de 16 metri patrati.

de la publicatii britanice la reviste americane, de la amazon.com la britannica.com. peste tot. amenintare. drama. apocalipsa.

un ochi plange, altul rade. va fi bine, o sa salvam copacii si aerul caselor, imbacsit de firisoare invizibile, dansand suav de fiecare data cand cutreieram biblioteca, mangaind usor inainte de a alege. va fi rau, pentru ca e un sentiment al naibii de special sa mirosi o carte pentru prima oara. inainte de a face dragoste cu ea, inainte de a o dezbraca de coperte, inainte de a-i smulge confesiunile primelor intalniri.

un fel de mister si un fel de indragostire vor disparea. chiar daca, in fond si la urma urmei, literele, povestile, ideile te patrund cam la fel de usor de pe o pagina tiparita sau de pe un ecran de e-reader.

a aparut si primul e-reader pentru ziare, acum niste zile. mi-e putin frica. desi de cand am pus mana prima oara pe un kindle alb si frumos, prietenos si mat, mai ca toata drama asta s-a transformat in some love&hate story. il vreau. sa-l tin ascuns in sifonier si sa-l torturez, normal!


2 comments:

Delia said...

si eu il vreau de vreo jumate an; si cica -ar putea sa il primesc dc sunt cuminte

Anonymous said...

Cartea asta digitală nu vine să o înlocuiască cu forţa pe cea tipărită! Oamenii vor decide! Dacă tu vei cumpăra cărţi tipărite şi alţii vor face la fel atunci respectiva carte digitală nu îşi va găsi locul pe Pământ şi va muri la fel de repede cum a apărut!

Exemple negative pot să dau şi eu... Am cumpărat o carte (tipărită) zilele trecute şi am aruncat-o la gunoi pur şi simplu!

Nu biblioteca, mirosul sau atingerea fac diferenţa la o carte ci numai ideile din ea! Capodopera e capodoperă, nu importă că miroase sau nu a cerneală!