03 January 2009

Home, sweet home

Ufff, ce frig e! Uite ca am ajuns si acasa, fie ea si adoptiva cum e Brasovul. Am avut un motiv de tristete - cica a cam inceput razboiul pe undeva prin lumea asta nebuna. Am avut si un motiv de bucurie - romanii se plimba, dom'ne, si-s peste tot. Autostrada care traverseaza Ungaria era plina de masini cu numere de Romania care se intorceau de prin tari straine. Muuulti, dom'ne, multi. (Niste indieni intalniti in Praga ne intrebau daca romanii se plimba mult, ca n-a fost loc sa nu intalneasca romani. Ea era frumoasa ca indiencele alea din filme - par negru albastriu, silueta de dansatoare, buze groase, ochi mari si negri.)
Pana incepe razboiul asta vreau sa zic asa: sper sa apuc sa vad Brazilia anul asta. N-a fost chiar new year resolution, ca m-a bulversat petrecerea multiculti in care am inceput anul si diversele obiceiuri carora a trebuit sa le dam curs. Am uitat sa fac any new year resolution at all. Doua spanioloaice au adus cate 12 boabe de struguri pentru fiecare, ca in Spania. Un neamt a a dus niste plumb care trebuia topit si aruncat in apa rece, sa-ti arate cum va fi anul nou. Noi, romani deh, am adus niste palinca de 50 de grade cu care am dat gata toti nemtii si polonezii din jur. Noroc, prosim, prost si au picat toti pac-pac. I-am dovedit.
Anul nou pe o terasa din Berlin, deasupra orasului asediat de pocnitori, o nebunie. Pac-pac, ne-au dovedit si ei pe noi. Turcii. Iar.
Ce sa mai zic despre Berlin? E la fel cum l-am lasat in 2006, haotic si colorat, pe alocuri familiar. E clar, asa cum am simtit prima oara cand l-am vazut, Ich bin Berliner. Dar parca tot mai bine-i acasa. Ce-am vazut? In afara de Potsdamer Platz, Brandenburg Tor, muzeul tehnicii? Am vazut niste hipopotami simpatici la gradina zoologica si treispe miliarde de romani peste tot. Bravo.

Pai, sa aveti un an simpatic. Eu una as vrea sa ma plimb si mai mult decat m-am plimbat anul asta, sa n-avem razboi in lume, sa ne dea astia gaze si sa vina vara. Ah, si sa plec in Spania cu bursa, sa stau cu burta la soare, pardon, cu burta pe carte.
La multi ani!


poze

Castelul regal din Praga si milioanele de turisti zgaindu-se la marea schimbare de garda de la ora 12:



Praga de sus:


dovada:


amicii din Germania: Ines si Heiko, Jan si Marc:


o biserica din Berlin conservata exact cum a supravietuit bombardamentelor din cel de-al doilea razboi mondial:

4 comments:

costel said...

sunt 2 biserici in poza. Si chestiunea hexagonala e tot biserica. Mai era deschis targul de langa biserica? Ati beut vin fiert?

Ramona Gabar said...

da, da, biserici na!
beut, beut. drei euro.
targul deschis, ja genau.
va e dor de Berlin, Herr?

costel said...

Frau (fraulein e ilegal)
deci frau ja
mi-a placut la berlin
trebuie neaparat mers la beut in cartierele de punkeri din est
sunt niste bodegi absolut
pe la zoo si prin centru asa si asa
si daca tot ai fost la berlin ai dat o fuga pana in postdam?

Ramona Gabar said...

da, am dat o fuga.
mi-e ciuda ca, a doua oara fiind in vacanta la Berlin, si din nou in compania unor localnici care ar trebui sa stie, iar n-am mers in club. as fi vrut sa ajung intr-unul din cluburile lor celebre.
poate a treia oara..... :)