22 December 2008

Diseara-i plecarea in insula mea

Uite c-a venit si vacanta cu trenul din Franta. Sau, ma rog, cel putin Luiza sigur a venit cu trenul din Franta.
Eu plec azi in vacanta pe traseul Brasov - Beroun - Praga - Berlin, drept pentru care am zis sa-mi iau la revedere frumos si sa urez tuturor sarbatori fericite. Dupa ce am planificat excursia la Berlin, am aflat ca o treime din cunoscutii mei (probabil exagerez, dat fiind ca m-a socat vestea) petrec anul nou la Berlin, in grupuri independente. Amicul Raileanu zice ca Berlinul e noua Vama Veche, asta dupa ce am descoperit sunandu-l sa-l iau la Berlin ca, desigur, merge deja acolo cu un grup de la munca.
Nu stiu daca o sa am timp sa citesc, dar am devorat deja toate cartile pe care imi propusesem sa le citesc pana la plecarea in tari straine. Asadar, voi petrece Craciunul cum voi putea.
Am terminat Confesiunile unui cafegiu, ocazie cu care am zis adio inocentei, ca-n cantec. Dezvaluiri incendiare, as zice, sau macar "Cititi-o, ca nici nu stiti ce pierdeti!". Nici nu pot sa vorbesc despre ea, de parca as fi dat peste niste documente masonice. Zic sa cititi, mai ales ca e presarata cu proverbe absolut amuzante, aduce vorba de niste personaje pe care hmmm....le cam stim si, in plus, aduce cu Un veac de singuratate, avand peste o mie de personaje cu nume asemanatoare. :)))
Am mai citit doua carticele amuzante, Cititorul din pestera si Bozo si cu mine, ambele cu animalute ciudate, vorbitoare si demente. Lectura de metrou, reconfortanta in pauzele dintre pasajele dure din Confesiuni. Ultima e potrivita pentru cei care traiesc cu pisici pe langa ei. Te umple se speranta si recunostinta, caci iata!, poate fi MULT mai rau. :))
Acum trebuie sa ma retrag, caci in noapte masina pleaca spre Brasov, unde cozonacii ne asteapta. Ma urc in trasurica si ma fac nevazuta. Sigur, o sa pun niste poze de pe drum.
Craciun fericit tuturor!

2 comments:

Rareș said...

Sărbători fericite! Eu plec mâine în Brașov. Când o să te văd pe stradă, o să zâmbesc complice. O să am o Românie Liberă sub braț.

luiza said...

eu am venit cu avionu:) oricum, drum bun. am să mă gândesc din dealu copoului la berlin, cu eşarfa aia contemporană la gât :)