12 November 2008

Ceva ce nu se vede exista

Eram in tramvaiul 25, mergand spre o intalnire cu prieteni. Tramvaiul a oprit la semafor. Stateam pe un scaun, privind pe geam in stanga: o alta sina, apoi trotuar, iar pe trotuar un caine; un caine batran, dar foarte frumos, cu o privire concentrata. Parea ca asteapta pe cineva si privea in zare, asa cum privesc batranii uneori, din poarta casei. De fapt, si acest caine privea din poarta unei case, tras insa spre mijlocul trotuarului, sa vada mai bine.
Mi-a placut de el, mi-a parut un caine destept si imi parea rau ca nu pot cobori sa ii spun cateva cuvinte. Privindu-l asa, am observat ca incepuse sa se nelinisteasca, sa intoarca brusc capul in stanga si in dreapta.
Si atunci am hotarat sa vad daca il pot face sa ma priveasca in ochi. L-am privit fix, cautandu-i cu insistenta ochiul drept, caci il priveam din profil. Intre timp, i-am si povestit in gand una-alta, i-am marturisit ca imi place de el si ca e un caine foarte frumos. Dupa cateva zeci de secunde, s-a intors si m-a privit fix in ochi. Peste drum, prin geamul tramvaiului, ochi in ochi.
Numai atunci mi-am dat seama ca tramvaiul era oprit pe avarii la semafor. Se intamplase ceva in traficul nebun din lumea reala. Dar eu nici nu-mi dadusem seama, preocupata fiind doar de experimentul meu si de batranul meu amic.

if strangers meet
life begins-
not poor not rich
(only aware)
kind neither
nor cruel
(only complete)
i not not you
not possible;
only truthful
-truthfully,once
if strangers(who
deep our most are
selves)touch:
forever

(and so to dark)

A fost o experienta pe care in mod normal nu as fi povestit-o in acest loc. Sau deloc. Dar m-a scos din timp si din mine si din viata asta atat de tampita in care lucrurile se ating, se pipaie, se privesc si se ingramadesc in tipare. Povestea asta cu cainele a venit dupa o istorie asemanatoare, un experiment pe care l-am facut cu sora mea intr-o seara, cu ceva timp in urma. Experimentul cel vechi a demonstrat fara urma de tagada, hahaha, ma rog, chiar si oarecum statistic si stiintific, ca sunt un bun emitator de energie.
As demonstra ca n-am luat-o razna, uiteeee, as putea sa va transmit ceva.
Ia sa vedem.........aaaa.......asa......gata!
Ati primit?

5 comments:

crocolili said...

e foarte drăgut sa ii marturisesti unui caine in gand ca iti place de el

nu stiu daca am primit bine. Sa vedem. Am primit cu placere insemnarea. Se pune?

si sa stii clar ca daca vreodata o sa te uiti fix la mine pe strada si eu o sa ma uit fix la tine

Ramona Gabar said...

haha, perfect, Lilu. sa ne holbam intre noi! de-abia astept.

Alexandru said...

http://just-different.blogspot.com/2005/08/ce-caine-de-om.html

Rareș said...

Oai, da' știi că mi-ai transmis? Ăăăă, când, mai exact? :)

Ramona Gabar said...

pai cum cand? cand ai simtit, nu?!!! :)))

@different: imi plac boxerasii tare-tare. au o indrazneala jucausa si o incapatanare nevrotica. sunt absolut bestiali.