01 October 2008

Plec in vacantaaaaa!!!

Ah, desi stiu ca imi veti duce lipsa, trebuie sa va las singuri o vreme. Vremea nu-i lunga, e numai de ici pana colea, adica iata de maine dis-de-dimineata pana duminica. Drumul e ceva mai lung, dar nu luuuung tare, e numai cat ii tineau picioarele cailor pe otomanii veniti sa ceara pamant si apa. Adica, drumul merge pana la Istanbul, pe malul apei, intre continente.
Ma voi plimba pe la moschei, palate, voi colinda marele bazar in cautare de comori si chilipiruri, voi dormi cu capul la geam, sa vad marea cand ma trezesc. Ma voi pierde printre cele 12-19 milioane de otomani rezidenti (m-a amuzat foarte tare aceasta estimare semi-imprecisa a locuitorilor Istanbulului), amusinand dulci miresme locale, voi da o raita prin piata de peste, sa vad cum se face comertul neigienic dar gustos, poate ca - fie! - voi gusta si un pic de carne de oaie pregatita cum numai turcii stiu, cat varful unui deget o bucata.
La plecare o sa vad un concert care va merita faptul ca voi fi fost trasa pe sfoara cumparand tulskinihmetmakat dintr-o dugheana care miroase a zahar caramel. REM, care va' zica, la Istanbul, acesta e scopul calatoriei! Desi zumzaitul de bucurie dintre urechile mele se datoreaza mai mult faptului ca a te pierde pe strazile colorate din Istanbul pare a fi cotata ca a treia experienta turistica din lume, dupa Roma si inainte de Paris. Specialistii auz is / au zis.
Ia sa va las in compania celor care.

6 comments:

zarathustra said...

viata...unii incep munca/scoala acu'

Ramona Gabar said...

ah, pai nu te plange, ca si eu (re)incep scoala de luni. si munca am inceput-o de nu mai stiu cand. asta e o escapada planificata din scurt. :)

ortho said...

I hope you have a terrific trip, Ramona.

Unknown said...

Vorbind despre aproximari otomane, am un coleg turc care stie ca are 31 de ani, desi din buletin reiese ca are doar 28..
Cat despre REM... i-am vazut de 2 ori in ultimele 3 luni si tot nu m-am saturat.
Ia sa ascult eu 'Bad day'.

Urmuz said...

Miresme de Orient doreşte sufletul la mine.

Ramona Gabar said...

hahaha, aia cu turcul cu varsta imprecisa pare atat de tipic pentru aces popor pentru care cifrele sunt intr-un continuu proces de permutare si instabilitate!! :)))