26 September 2008

Romania mea e o floare. De plastic

Isteria care a cuprins presa romaneasca ma nauceste. Toti jurnalistii de doi lei, de la Gadea la fatuca aia isterica de la Realitatea dau cu batul in artisti. Ca-i inteleg sau nu, e mai putin important pentru ei. Deontologic ar fi sa invite specialisti acolo unde nu se pricep, in speta critici de arta. Dar nu! in Romania toata lumea se pricepea la fotbal. Azi, lucrurile s-au schimbat. Al naibii popor megacultivat, cum ne mai pricepem toti la arta!!!
Ne dam toti cu parerea despre poneiul roz, despre harta Romaniei sub forma de labii, despre Iuda ejaculand. Ne dam cu parerea nu la noi in sufragerie, intre amici; nu stim cu ce se mananca, dar il invitam pe Silviu Prigoana, poate stie el. La naiba, asta nu era ceva cu gropile de gunoi? Inteleg, intre timp a devenit politician, dar si critic de arta??? Cand naiba a avut timp sa termine Artele, ca are copil de tzatza acasa???
Una peste alta, romanii s-au trezit sa-si apere tara calcata in picioare de artisti ingrati. Se sperie de Romania-pi*da vazuta de Levente, de parca ei toti ar vedea Romania ca pe un trandafir.
Ba, daca ma intrebati pe mine, Romania chiar e o curva care isi vinde femeile in Italia la colt de strada, care isi vinde parintii morti de foame pe cateva kile de capsuni, care isi arunca bebelusii la gunoi. Romania nu e o piz*a pentru ca asa o vede Benedek Levente, ci pentru ca oricum isi baga multi pu*a in ea!

6 comments:

ortho said...

I'm sorry Ramona, I had trouble reading & understanding this post. Are you upset? Your last sentence, if I read it correctly made me laugh. It's a vivid metaphor.

perfidius smith said...

imi pare pacat ca faci asta. oamenii destepti stau pe margine si se amuza de obicei sau injura printre dinti frumos

Ramona Gabar said...

@ Ortho: I'm not upset, just fed up.
@ perfi: Hai lasati, ca n-am dat pe dinafara. Nu stiu sa injur frumos si nici altfel, de obicei. Dar aceasta situatie mi se pare hrana pentru dobitoace. Si o scuip printre dinti asa cum e, in loc s-o inghit.

Ramona Gabar said...

sa scot cate o litera, Perfi? Sa fiu gingasa? Sa fiu delicata? Ia ca fac asta pt tine. E mai usor de inghitit acum?
Sa-mi spui tu.

Anonymous said...

lol pai ce facusi, ai pus stelutse? eu n-am avut delicatetea... pentru ca nu mi se pare momentul/contextul de umblat cu manusi

Ramona Gabar said...

a fost o gluma pentru prietenul meu Perfi, care ma stie delicata :))
de fapt, e doar un argument: pi*da e tot pizda si tot aia se intelege, cu sau fara stelute. Romania e aceeasi, cu sau fara viziunea "monstruoasa" a artistilor.