30 September 2008

Ce zi e azi acolo?

Azi dimineata m-am trezit intr-o lume in care lumea danseaza pe strazi. Imaginare sau nu, o Cuba fierbinte si un Mexic efervescent se invarteau in cercuri colorate ca fustele indiencelor batrane care au invatat sa cante ragusit, ca sa nu sperie pasarile.
O lume in care trei barbati si o dansatoare se aduna in fata unui local afumat, cu instrumente ale caror nume imi erau necunoscute, desi era visul meu si ar fi trebuit sa stiu ce se petrece.
O lume in care un dragon de carpe rosii, verzi si galbene le tragea de mana pe femeile care isi alapteaza copiii in piata mare, langa fantanile folositoare doar in anotimpul ploios.
E o lume care ma asteapta dincolo de vis, o lume in care nimeni n-a uitat sa zambeasca, in care nimanui nu-i e frica sa cante si nici rusine sa danseze.
Lumea in care m-am trezit n-a auzit de noi. Poate de-aia s-a speriat de sunetul tramvaiului care trece pe sub fereastra mea si a disparut, lasandu-mi nostalgia unei zile de marti fara nume, unei ore fara timp, unui oras fara strazi.

2 comments:

EgoN said...

o lume in care lacrimile femeilor sunt sterse delicat. see
http://www.youtube.com/watch?v=NE1ijoIxMo0

mi-a placut mult textul tau :)

Ramona Gabar said...

frumooosss.... multumesc.