25 July 2008

Jolie, apres-midi, au debut de la nuit.

Frumos e ca inainte de a citi mai departe sa ascultati les chansons de mai jos. Sau si mai frumos, sa le ascultati in timp ce cititi, asa cum le ascult eu acum, in timp ce scriu.

Asdar, click dreapta, open in new window, pe rand, si citim mai departe...

Je n'aime que toi

As-tu déjà aimé

Au parc

Am vazut acum o saptamana, Les Chansons D'Amour. Si toata saptamana asta cu ploi si vant, am fredonant frantuzeste, mi-am bulversat Last fm-ul si iTunes-ul, am declarat ca vreau sa ma plimb prin parcuri si ca vreau sa merg cu metroul... Si chiar o sa merg!

Daca v-a placut The Dreamers a lui Bertolucci, daca va e dor de toamna (n-as fi crezut ca voi spune asta vreodata), daca un menage a trois v-a trecut prin cap si pentru cateva secunde, sau daca vreti sa vedeti o scena gay naucitor de frumoasa, et voila filmul vostru de week end (invins la Cannes de 4,3,2)!

Mie mi-a placut mult. Imi plac melodiile calde la instrumente reci ce amintesc de albumul Carlei Bruni, imi plac mantourile cambrate, fularele colorate si rochiile peste pantaloni. Si promiscuitatea si regretele si gelozia, toate sunt parti din viata mea. Imi plac apartamentele mici cu ferestre mari, strazile pustii si ude, intimitatea...

Daca ar fi sa avem fiecare filmul nostru, pe care nu ni-l alegem dar ni se repartizeaza, asta ar fi al meu. Nu un Tarantino, nici un Oliver Stone, nici un film cu Meg Ryan. Ci asta... cu exuberante, esente, temeri, nesigurante si superficialitati.

Filmul asta m-a bagat intr-un trip din care nu par sa ies prea curand: mananc dulceata de trandafiri la pranz, mi-as dori sa am batista parfumata din olanda (materialul si nu tara) cu dantela, sa te astept de pe front, sa iti scriu epistole si tu sa imi spui, usor rarait "a plus tard, ma cherie"...

Functioneaza insa partial ca orice pasiune de-a mea. Azi port fusta de printesa, are falduri si voal pe dedusubt de o tine umflata. Alerg pe scarile corporatiei in ea, sunt din film, dar imi e greu sa merg la toaleta si ma imbufnez. Refuz marea si vreau sa ma plimb vineri seara pe strazi in Bucuresti. Inspre Cinema Pro insa, unde am rezervare la The Dark Knight (!).

De-asta, asta e filmul meu.

A tout a l'heure!

7 comments:

Anonymous said...

hated it
totally
:)

Iulia said...

iulia ofteaza si ridica din umeri! :)

Anonymous said...

ne t'inquite pas cherie, ce n'etais pas moi...

aci pe front e frig si ploua marunt. weekendele sunt lungi si mohorate si bagam sectoare si plantoane la greu. asadar n'avusei timp sa vad filmu pen ca datoria fata de patrie e mai presus decat orice simtzire personala; da, stai linistita, cum scap in permisie ma opresc direct la primul cinematograf.

ce face luiza, splendoarea noastra mica? i'a mai aparut vreun dintishor?

a plus tard,

a.

Iulia said...

mon amour,

pour toi:

http://www.youtube.com/watch?v=zThpF8WrieQ

:)

Anonymous said...

Te-am vazut la film, la Elvira Popescu. Ma gandesc ca dintre cei 25 de oameni din sala, suntem printre aia 5 carora le-a si placut filmul, caci dupa vizionare, am tras cu urechea la ceilalti- nu ziceau de bine :)

Iulia said...

hmmm, Simona draga mea, nu eram eu! ca daca eram, te pupam si te imbratisam! :)
Am vazut filmul in wkd trecut, dar la Stoenesti, unde mergem noi sa stam in hamac, sa ne relaxam si sa ne alcatuim programe ca la Institutul Francez :)

Anonymous said...

:)) As fi jurat. Inseamna ca ai sosie. Sau te-oi fi vazut pe la alt film, eveniment si confund. Desi, imi amintesc ca am zis ca nu vin la tine, ca erai la jumatatea randului, undeva in fata si trebuia sa deranjez mult om. Uite ce face batranetea din mine...